Tryghedsordning til kommende fjernvarmekunder i Tårnby

TRYGHEDSORDNING

Nu er det muligt for kommende fjernvarmekunder at få en tryghedsordning, der sikrer mod store uforudsete udgifter på deres gas- og oliefyr, indtil de får installeret fjernvarme

Radiator

Kommende fjernvarmekunder i Tårnby kan få en tryghedsordning, hvis de bor i et projektgodkendt område.

Fjernvarmen er på vej ud til boligejerne i Tårnby. De første boliger har allerede fået fjernvarme, og i 2024 bliver der for alvor sat skub på udrulningen af fjernvarme fra Tårnby Forsyning. Udbygningen forventes at strække sig over flere år, men i ventetiden kan kunder, der ønsker fjernvarme, tegne en såkaldt tryghedsordning igennem Tårnby Forsyning.

Tryghedsordningen fungerer som en form for forsikring, hvor Tårnby Forsyning dækker eventuelle omkostninger til reparation af kundens gas- eller oliefyr, hvis det bliver nødvendigt, inden fjernvarmen når frem.

Engangsbeløb på 1.500 kroner

Det koster et engangsbeløb på 1.500 kroner at tegne tryghedsordningen, og der vil være en selvrisiko på reparationer på ens eksisterende varmeanlæg på 2.500 kr.

Tryghedsordningen vil løbende blive tilbudt til fjernvarmekunder i Tårnby Kommune i takt med, at de enkelte etaper af udbygningen af fjernvarmenettet bliver politisk godkendt og dermed bliver endeligt projektgodkendt. Flere af områderne er allerede godkendte, mens det resterende område forventes at blive det i løbet af sidste kvartal i 2023.

Tryghed i ventetiden

Tårnby Forsynings bestyrelsesformand, Einer Lyduch, håber, at mange kommende fjernvarmekunder vil benytte sig af tryghedsordningen.

”Vi ved, at rigtig mange boligejere i Tårnby gerne vil have fjernvarme. Derfor tilbyder vi nu denne tryghedsordning, så de har en sikkerhed, hvis deres nuværende gas- eller oliefyr går i stykker, før de har fået fjernvarme lagt ind,” siger Einer Lyduch, der er formand i Tårnby Forsynings bestyrelse og tilføjer:

”Vi skynder os alt, hvad vi kan med udrulningen af fjernvarme, men det er en tidskrævende opgave. Det skal i udbud, og vi skal finde entreprenører, og det skal vi vel at mærke samtidig med, at rigtig mange andre kommuner også skal lave fjernvarme. Derfor opfordrer vi vores kommende kunder til at tegne en tryghedsordning, så de ikke pludselig får uforudsete høje udgifter, hvis deres nuværende varmeanlæg svigter i mellemtiden,” siger Einer Lyduch.

Har man tidligere søgt, kan man søge igen og få tryghedsordningen

Det er muligt at melde sig til tryghedsordningen, når man ansøger om at få fjernvarme. Har man allerede på et tidligere tidspunkt søgt om at få fjernvarme, er det stadig muligt at få tryghedsordningen.

Det kræver imidlertid bare, at man går ind og ansøger om fjernvarme igen, og så vil man få mulighed for at tilvælge tryghedsordningen, når ens boligområde er projektgodkendt. Herefter modtager man en tilslutningsaftale, der skal skrives under, og når den er blevet det, og engangsbeløbet på 1.500 kroner er betalt, træder tryghedsordningen i kraft.

Tryghedsordningen vil også på et senere tidspunkt blive tilgængelig for kommende fjernvarmekunder i Dragør Kommune. Dette vil ske, når fjernvarmeudbygningen bliver endeligt godkendt. Tårnby Forsyning vil informere borgerne i Dragør, når tryghedsordningen åbner op i kommunen.

Fakta om tryghedsordningen

Tryghedsordningen vil løbende blive tilbudt til fjernvarmekunder i Tårnby Kommune i takt med, at de enkelte etaper i udbygningen af fjernvarmenettet bliver politisk godkendt og dermed bliver projektgodkendt.
Ordningen kan derfor benyttes af alle kunder, som bor i private enfamiliehuse, rækkehuse samt dobbelthuse under nedenstående forudsætninger:

  • Der foreligger et godkendt projektforslag for det område, man bor i. Tjek status for dit område her.
  • Tårnby Forsyning har modtaget en underskrevet tilslutningsaftale om fjernvarme.
  • Man har betalt en engangsbetaling på 1.500 kr. inkl. moms
  • Man kan dokumentere det seneste lovpligtige eftersyn på din nuværende varmekilde i henhold til fabrikantens anvisninger samt har dokumentation herfor
  • Der vil i forbindelse med reparationer på ens eksisterende varmeanlæg være en selvrisiko på 2.500 kr. inkl. moms.
  • Har man allerede søgt om at få fjernvarme, kan man stadig nå at gøre brug af tryghedsordningen. Man skal blot gå ind og ansøge om fjernvarme igen, og så vil man få mulighed for at tilvælge tryghedsordningen, når ens område er projektgodkendt. Herefter modtager man en aftale, der skal skrives under, og når den er blevet det, og engangsbeløbet på 1.500 kroner er betalt, træder tryghedsordningen i kraft.  
  • Læs mere om tryghedsordningen
Emne