TÅRNBYFORSYNING Dragør Fjernvarme og Sweco indleder parløb om fjernvarme  

FJERNVARME

TÅRNBYFORSYNING Dragør Fjernvarme og Sweco har indgået en 4-årig aftale, der betyder, at Sweco skal være rådgiver på arbejdet med at rulle fjernvarme ud til op imod 4500 husstande i Dragør Kommune

Raymond-Jes

Raymond Skaarup, direktør i Tårnby Forsyning, og Jes Hansen, divisionsdirektør i Sweco, markerer indgåelsen af en ny rådgigvningsaftale, som betyder, at Sweco skal være rådgiver på fjernvarmeudbygningen i Dragør Kommune.

I 2024 er der udsigt til, at de første borgere i Dragør Kommune kan få lagt fjernvarme ind i deres boliger. Det er Dragør Fjernvarme, der er et selskab i regi af TÅRNBYFORSYNING og ejet af Tårnby og Dragør kommuner i fællesskab, som skal stå for udrulningen af fjernvarme til op imod 4500 husstande i Dragør. 

Planlægningen af den store anlægsopgave er allerede i gang, og til at hjælpe har TÅRNBYFORSYNING Dragør Fjernvarme valgt den danske arkitekt- og ingeniørvirksomhed Sweco. Rådgivningsopgaven har været i et EU-udbud som en såkaldt rammeaftale om teknisk rådgivning og bistand, hvor forskellige rådgivervirksomheder har kunnet byde på opgaven med at bistå TÅRNBYFORSYNING Dragør Fjernvarme i at rulle fjernvarmen ud i de kommende år i Dragør Kommune. 

Helt konkret betyder rammeaftalen, at Sweco kommer til at stille med et fast rådgiverhold, som TÅRNBYFORSYNING Dragør Fjernvarme kan trække på - både når det handler om planlægning og projektering, men også i forhold til at bidrage med byggeledelse og fagtilsyn, når først entreprenørmaskinerne går i gang på vejene i Dragør. 

Allerede stor opbakning blandt borgerne 

Direktør Raymond Skaarup ser frem til samarbejdet med Sweco. 

”Sweco er en virksomhed med mange års erfaring med fjernvarme og store anlægsprojekter. Det er samtidig en sidegevinst, at Sweco har et stort lokalkendskab til Dragør Kommune, idet Sweco gennem 20 år har været kommunens husrådgiver,” siger Raymond Skaarup og pointerer desuden, at der er udsigt til en solid opbakning til fjernvarmen i Dragør. 

”Vi ved, at rigtig mange Dragør-borgere venter på fjernvarmen. Indtil videre har vi fået forhåndstilkendegivelser fra op mod 25 procent af husstandene i kommunen. Og det er vel at mærke, uden at vi har kunnet sige, hvornår fjernvarmen helt præcist kommer ud i de enkelte områder. Så vi forventer, at mange flere ønsker at komme på fjernvarmen, når vi bliver lidt mere specifikke. Det forventer vi bliver i løbet af det kommende halve år,” siger Raymond Skaarup.  

Respekt for lokale forhold 

Hos Sweco er der store forventninger til opgaven med at bidrage til at få fjernvarmen rullet ud i Dragør. 

”Dragør er et af de mest spændende steder i Danmark at arbejde med fjernvarme. Den faglige kompleksitet i projektet er høj, f.eks. i den gamle bykerne med smalle gader, historiske anlægs- og byggeteknikker, fredede og bevaringsværdige ejendomme og historiske levn. Samtidig er det et levende lokalsamfund med natur, kultur og events. Det er et byrumsmiljø, som vi har stor respekt for, og som stiller store krav til vores faglighed og evne til at samarbejde med alle involverede,” forklarer Martin Jespersen, der er afdelingschef for Energi i Sweco. 
 
Dragør-borgere kan på www.taarnbyforsyning.dk/fjernvarme se, hvornår der er udsigt til, at de kan få fjernvarme samt få svar på de mest almindelige spørgsmål. Det er også muligt allerede nu at ansøge om fjernvarme. 

Emne