”Jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis vi gik på kompromis med forsyningssikkerheden”

PORTRÆT AF DENNIS W. CLAUSEN

Dennis W. Clausen har en stor tro på fjernvarmen som fremtidens varmekilde i Tårnby. Samtidig har han som bestyrelsesmedlem i Tårnby Forsyning et sigte på, at der er styr på forsyningssikkerheden, når det kommer til vand. Og så mener han også, at Tårnby Forsyning er gode til at prøve nye idéer af

Dennis W. Clausen

Dennis W. Clausen foran Tårnby Forsynings klimavenlige administrationsbygning på Gemmas Alle, hvor vandværket også ligger.

I øjeblikket fylder fjernvarme meget i Tårnby Forsyning. Udover det konstante fokus på vand og spildevand, som er livsnødvendigt for borgerne i Tårnby, så står Tårnby Forsyning over for en massiv udbygning af fjernvarmenettet. Op mod 8500 husstande i Tårnby skal tilbydes muligheden for fjernvarme i de kommende år, ligesom et nyetableret selskab i regi af Tårnby Forsyning, Dragør Fjernvarme, skal udrulle fjernvarme i Dragør Kommune.

Og netop den massive fjernvarmeopgave vækker minder hos Dennis W. Clausen, der er bestyrelsesmedlem hos Tårnby Forsyning. Da han voksede op i Kastrup i 1970’erne og 1980’erne blev de første skridt til at få fjernvarme i Tårnby Kommune taget.

Jeg kan tydeligt huske dengang, at man byggede en stor varmecentral ved Vægtergangen. Man talte om, at nu kom varmen ud til os via rør, i stedet for fra den Shell-tankbil, der kom med olie, og som jeg kunne stå og se fra mit vindue.
Dennis W. Clausen

”Jeg kan tydeligt huske dengang, at man byggede en stor varmecentral ved Vægtergangen. Man talte om, at nu kom varmen ud til os via rør, i stedet for fra den Shell-tankbil, der kom med olie, og som jeg kunne stå og se fra mit vindue. Det synes jeg var spændende, og nu står vi overfor den næste bølge af fjernvarmeudrulning. Dengang, da jeg voksede op, var gas det sidste nye, og da fjernvarmen skulle udrulles, gik man derfor uden om parcelhuskvartererne, da de i stedet fik gas. Men nu er det anderledes, og det er ret interessant,” siger Dennis W. Clausen.

Gøre tingene bedre i fællesskab

Selvom gaspriserne i øjeblikket er faldet betydeligt i forhold til, hvordan niveauet var, da Rusland invaderede Ukraine i begyndelsen af 2022, så mener Dennis W. Clausen stadig, at behovet for at få fjernvarme ud til endnu flere boliger er stort.

”Fjernvarmen skal ud. Vi har sagt A og må derfor også sige B, og vi kan jo heller ikke planlægge ud fra, om Europa får en ny krise, som gør, at gassen pludselig bliver meget dyr igen. Vores fjernvarme i Tårnby er i top, og rigtig mange vil stadig gerne have fjernvarme. Det giver god mening, at i stedet for, at vi alle har enkeltstående varmeenheder, så skal vi have større løsninger, som flere får glæde af. Det er mere fornuftigt at være fælles om nogle ting. Vi kan gøre tingene bedre, hvis vi gør det i fællesskab,” siger Dennis W. Clausen, der er født og opvokset i Tårnby Kommune.

Kontant afregning i lokalpolitik

Han kerer sig om sit lokalområde, og det var en af årsagerne til, at han for 5-6 år siden valgte at gå ind i lokalpolitik. Her faldt valget på Venstre, som han kendte fra sin ungdom, hvor han var aktiv i Venstres Ungdom.

”Jeg gik ind i lokalpolitik, fordi man kan gøre en forskel lokalt. Du kan præge meget, når du sidder i en kommunalbestyrelse – også selvom man repræsenterer et parti, der har få mandater. Landspolitik er de store armbevægelser, men det er ude i kommunerne, at vi for alvor kan påvirke og ændre hverdagen for borgerne. Samtidig er det jo spændende og interessant, at man møder sine naboer og medborgere igennem politik. Der er hurtig kontant afregning i forhold til beslutninger, man er med til at træffe. Både de populære og upopulære. Der er altid en, der lige stopper dig, når du er ude at handle eller ude at gå med hunden. Men det er, som det skal være,” siger Dennis W. Clausen, der arbejder som selvstændig kørelærer.

Han kom ind i Tårnby Kommunalbestyrelse i 2018, og er i dag medlem af Økonomiudvalget og er 2. viceborgmester, ligesom han sidder med i flere andre udvalg.

Vigtigt med kontrol over vandforsyning

I 2022 trådte han ind i Tårnby Forsynings bestyrelse. Her er det især forsyningssikkerheden, som han er optaget af.

For mig er det vigtigt, at vi har kontrol over vores forsyning. Det er så samfundsvigtig en funktion, at det skal vi have fuldstændig styr på som kommune
Dennis W. Clausen

”For mig er det vigtigt, at vi har kontrol over vores forsyning. Det er så samfundsvigtig en funktion, at det skal vi have fuldstændig styr på som kommune. Jeg er liberal, men ikke mere liberal end at jeg mener, at vi som kommune ikke har råd til at spare på vores forsyning. Jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis vi gik på kompromis med forsyningssikkerheden,” siger Dennis W. Clausen og fortsætter:

”Vi skal sikre en ordentlighed i vores forsyning. Det skal ikke være en forretning. Vand er livsvigtigt. Den ressource skal vi sikre og passe på,” siger Dennis W. Clausen og tilføjer, at han som forbruger og boligejer har fokus på miljøet.

”Jeg er ikke en ”miljøtosse”, men jeg kan godt lide, at vi passer på miljøet. Jeg bruger fx ikke round up og den slags i min have,” siger Dennis W. Clausen.

Tårnby Forsyning er et guldæg

Han ser gode fremtidsmuligheder for Tårnby Forsyning, som han mener er et veldrevet forsyningsselskab, der godt tør gå foran.                                        

”Vi skal ikke være mindre, og hvis vi fx kom ind under HOFOR, så er jeg bange for, at vi som kommune vil miste indflydelse. Jeg synes, at Tårnby Forsyning har været drevet fornuftigt i mange år og er et godt lokalt guldæg. Der er blevet taget nogle gode beslutninger, og der er en god økonomi og glade medarbejdere, og vi kan gå foran på nogle områder. Har vi nogle gode ideer i bestyrelsen, så kan få dem prøvet af. Nogle gange prøver jeg måske at være en modvægt, hvis jeg synes, at der bliver sat for mange nye skibe i søen, men jeg synes grundlæggende, at vi gør det godt,” siger Dennis W. Clausen, der før sin indtræden i bestyrelsen ikke kendte så meget til Tårnby Forsyning.

”Inden jeg kom i bestyrelsen i Tårnby Forsyning, troede jeg måske lidt, at der ikke skete så meget i selskabet, men det kan jeg jo se, at der gør, og jeg prøver i dag at være en ambassadør for Tårnby Forsyning i vores lokalsamfund. Jeg synes, også, at vi er blevet bedre til at kommunikere om de ting, vi gør i selskabet,” siger Dennis W. Clausen, der også sidder tæt på beslutningerne i Tårnby Kommune som medlem af Kommunalbestyrelsen og Økonomiudvalget. Her kan han trække på sin viden fra bestyrelsesarbejdet i Tårnby Forsyning.

”Vi får jo en viden om en masse områder, som vi kan bruge på rådhuset. Man kan være mere oplyst i sine beslutninger, så det er kun godt for alle parter,” siger Dennis W. Clausen, der når tiden tillader det og hverdagen ikke er fyldt op af køreundervisning, politisk arbejde eller bestyrelsesarbejde blandt andet bruger tiden på jagt på Bornholm, som han har en særlig forkærlighed for.

Fakta om Dennis W. Clausen
  • Er 49 år.
  • Arbejder som selvstændig kørelærer.
    Har tidligere arbejdet i Region Hovedstaden, hvor han blandt andet arbejdede med strategiudvikling for topledelsen i regionen.
  • 2. viceborgmester i Tårnby Kommune, valgt for partiet Venstre. Medlem af flere udvalg – herunder Økonomiudvalget.
  • Holder af at gå på jagt og bruger en ikke uvæsentlig del af sin fritid på Bornholm, hvor den står på afslapning med familie og venner samt den store hobby, der er jagt.