Energiø på Vestamager er vigtigt skridt i fjernvarmeudbygningen

Varme

Når den nye energiø på Ugandavej står færdig, vil den understøtte konverteringen fra gas til fjernvarme i området på Vestamager. 1. spadestik blev taget torsdag den 5. oktober, hvor mange af de involverede i projektet var mødt frem. Herunder borgmester Allan S. Andersen og formand for Tårnby Forsyning Einer Lyduch

Billede af 1. spadestik til energiø på Vestamager

1. spadestik til energiø på Vestamager tages af borgmester Allan S. Andersen og formand for Tårnby Forsyning Einer Lyduch.

Grøn og bæredygtig varmeforsyning

De omkringliggende fjernvarmeaftagere – herunder de nye bebyggelser, institutionerne, hallerne og Skelgårdsskolen – kan med centralen konverteres fra den nuværende gasforsyning i området til mere bæredygtig fjernvarme.
Projektet er dermed et vigtigt grønt skridt i den store udbygning af fjernvarmen, som Tårnby Forsyning vil forestå i de kommende år.

Borgmester og formand tog spadestikket

Det 1. spadestik blev på taget af Tårnbys borgmester sammen formanden for Tårnby Forsyning, som begge desuden holdt taler ved arrangementet.

”Med dette 1. spadestik tager vi hermed fat på et af de vigtige skridt på vejen mod mere energiuafhængighed af blandt andet Rusland og mod en mere bæredygtig fremtid. Vi har omtrent halvdelen af borgerne koblet på fjernvarmenettet i dag, og i de kommende år vil vi få op mod 8000 flere husstande på. Det vil sige, at vi udbreder fjernvarme til stort set hele kommunen”, sagde borgmester Allan S. Andersen.

Formand for Tårnby Forsyning Einer Lyduch istemte med følgende i sin tale: 

”Jeg er glad og stolt som bestyrelsesformand  i dag. Det er jeg fordi, vi, med dette 1. spadestik til en ny energiø, fortsætter vores flotte række af smarte, grønne og bæredygtige projekter som forsyningsselskab. Dette er et meget visionært projekt, som, når det står færdigt, vil understøtte udbredelsen af fjernvarme til borgerne i Tårnby”, sagde formand for Tårnby Forsyning Einer Lyduch.

Baggrund

Der er netop vedtaget en fjernvarmeudbygningsplan i sommer og flere er på tegnebrættet, så Tårnby kan komme væk fra fossile varmekilder som gas og over på mere bæredygtige energiformer i fjernvarmen med dertilhørende CO2-besparelser.

Missing indholdselement.

 

Emne