Mange tusinder kilo salt ankommer til vores vandværk hver måned

Saltet bruges til regenerering af Tårnby Forsynings blødgøringsanlæg på vandværket på Gemmas Alle. En proces, som medvirker til, at vi kan lave blødere vand

saltbil

Hver måned får Tårnby Forsyning leveret op imod 26.000 kg salt, som blandt andet skal bruges til regenerering af vores blødgøringsanlæg.

Vores vandværk får cirka en gang om måneden besøg af en lastbil med en stor tankvogn bag på. Den er fyldt med salt. Meget salt endda. Nærmere præcist leverer den cirka 26.000 kg salt til os en gang om måneden, og vi bruger saltet på vores vandværk til regenerering af vores blødgøringsanlæg. Uden salt kan vi ikke lave blødere vand. Dette er en del af processen med at levere drikkevand til borgerne i Tårnby. En vigtig opgave som vandværket på Gemmas Allé har stået for siden 1950'erne.

10 grundboringer i kommunen

I Tårnby Forsyning kan vi på vores vandværk selv producere op til 800.000 m³ drikkevand om året. Det er ikke helt nok til at forsyne alle Tårnbys borgere. Derfor køber vi faktisk 2/3 af vores vand hos HOFOR, der har grundvandsboringer på Sjælland. Vandet, som vi i Tårnby Forsyning selv behandler, bliver indvundet fra 10 grundvandsboringer, der alle ligger i nærheden af vandværket.

Herunder kan du læse mere om drikkevandet i Tårnby – herunder blødgøring.

Billede af blødgøringsanlæg på vandværket

Tårnby Forsyning blødgører drikkevandet i takt med HOFOR. Yderligere sænkning af hårdhedsgraden forventes ifølge HOFOR tidligst at ske fra 2027