Du er her:

Blødgøring af vand


Blødgøring af vandet fra VandværketTÅRNBYFORSYNING Vand A/S har opført et anlæg til blødgøring af drikkevandet fra Tårnby Vandværk. Anlægget opstarter mandag den 16. oktober 2017.

 

Vandet i Tårnby Kommune er meget hårdt, og Tårnby Kommune har derfor besluttet, at vandet i Tårnby skal være mindre hårdt.

 

 Hårdheden i vandet fra Tårnby Vandværk bliver sænket fra "meget hårdt" vand til "hårdt" vand. Samtidigt har vi forberedt vandforsyningen til at kunne øge blødgøringen i takt med, at vandet fra HOFOR forventes blødgjort.

 

Forsyningen har prioriteret først og fremmest kun at blødgøre vandet fra Tårnby Vandværk. Det skyldes, at vandet her er meget hårdt, og at vi ellers skulle lave 3 blødgøringsanlæg på de tre adresser hvor vi modtager vand fra HOFOR. Det ville blive 3 gange så dyrt og ville være en spildt investering, når HOFOR selv sænker hårdheden på deres vand.

 

Det er nyt at blødgøre vand på et almindeligt vandværk som Tårnby Vandværk, men metoden er meget udbredt i industrien, som f.eks. på medicinalfabrikker, laboratorier mv.

 

Blødgøringsanlægget er leveret af SILHORKO, og NIRAS har været rådgiver på projektet.

 

 

Der findes andre måder at blødgøre vandet på. HOFOR er ved at indføre blødgøring ved den såkaldte pelletmetode. Ved denne metode får man kalken ved at fælde ud som små kugler af kalk. Pelletmetoden er ved at blive indført på Brøndby vandværk, og forventes at blive indført i hele HOFORs vandforsyning indenfor en årrække.

 

Du kan læse mere om blødgøring og ionbytning på de følgende sider