Du er her:

Nyheder


NYHEDER27-09-2019

Ny Energicentral omtalt i internationalt magasin


Tårnby Forsynings nye Energicentral ved renseanlægget er omtalt i det internationale blad HOT I COOL, som kan læses her, samt i onlinemediet Energy Supply, som kan læses her.

 

Energicentralen skal forsyne kommunen med fjernvarme og som noget nyt fjernkøling.  Energicentralen er et nyt og innovativt tiltag, hvor produktionen af kulde til fjernkøling samtidig producerer varme til fjernvarmenettet, og energien udnyttes på en meget effektiv måde.

 

Derudover udnyttes den nære placering ved renseanlægget til at bruge renset spildevand i produktionen. Her trækkes varmen ud af spildevandet om vinteren, og det bruges til afkøling om sommeren.

 

Der etableres også en stor tank, som bruges som et slags batteri, hvor det kolde vand lagres om natten og bruges til levering af fjernkøling i løbet af dagens varme timer. Tanken giver også mulighed for at bruge strøm på at køle, når elpriserne er lave, hvilket ofte er om natten. På denne måde holdes omkostningerne til el på et minimum.  

 

Energicentralen har et lavt energispild og fjern- varme og køl er et meget klima- og miljørigtigt tilbud til kommunens erhvervsliv på havnen.