Du er her:

Nyheder


NYHEDER16-04-2019

Vandforsyning vinder vigtig voldgiftssag

I en sag anlagt af Øresund A/S mod vandforsyningen har selskabet vundet. Øresund havde krævet en erstatning for vandet nedsat med ca. 1,3 mio, kr,. om året. Dette ville have belastet vandprisen mange år frem.

 

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S har vundet en vigtig sag med stor betydning for vandprisen. Vandforsyningen er i en Voldgiftssag mod Øresund A/S blevet frifundet. Vandforsyningen stod til at miste et tilskud på ca. 1,3 mio. kr. om året. Den omkostning skulle kunderne betale mange år fremover. Det ville betyde, at vandet ville stige i pris med ca. 0,6 kr./m3 vand.

 

Det sker ikke, og det kan vi glæde os over. Udtaler bestyrelsesformand Einer Lyduch. Det er en sag, vi har arbejdet med siden 2016. Det er derfor rigtigt dejligt, at den har fundet en slutning, som vi kan glæde os over.

 

Siden motorvejen og jernbanen til Sverige blev anlagt, har der været en aftale om, at Øresundsforbindelsen skal erstatte vandforsyningen for en vis mængde vand, som man ikke længere kan indvinde, i forbindelse med anlæg af Øresundsforbindelsen. Konkret drejer det sig om 425.000 m3 vand om året.

 

Øresund A/S betaler hvert år for, at vandforsyningen kan købe den tabte mængde vand hos HOFOR. Det var en aftale som daværende borgmester Henrik Zimino fik forhandlet på plads under mottoet ”Vand-for-vand”.

 

Aftalen blev indgået i 1995 og kan genforhandles hvert 10. år. Siden 2016 har Øresund A/S forsøgt aftalen genforhandlet for at reducere erstatningen. Dette forløb er kulminerede med, at Øresund A/S i 2018 stævnede TÅRNBYFORSYNING Vand A/S i Voldgiftsretten. Sagen er netop afgjort, og vandforsyningen er pure frifundet. Voldgiftsretten har ikke fundet belæg for, at Øresund A/S’s erstatning skal ændres.

 

Det er vigtigt fordi udgiften til at købe de 425.000 m3 hos HOFOR ville blive lagt på vandregningen.